Jaguar genereert 40% extra proefritaanvragen met chatbot

Jaguar Nederland genereert 40% extra proefritaanvragen met chatbot

Adeptiv Lab en Yourzine (onderdeel van Adeptiv) hebben in opdracht van Jaguar Nederland een innovatieve chatbot ontwikkeld voor het realiseren van proefrit aanvragen. Jaguar Nederland vindt daarmee een snelle en effectieve manier om leads te genereren en is tevens het eerste automotive merk dat zijn chatbot direct integreert met het campaign management platform Selligent.

Met de chatbot kunnen bezoekers op de (mobiele) website van `Jaguar een proefrit aanvragen voor de I-PACE. Deze interactie is een belangrijk eerste contactmoment voor Jaguar aangezien het aanvragen van een proefrit een belangrijke indicator is voor de uiteindelijke aankoop van een auto.

Stef Heirman, CRM manager bij Jaguar Land Rover Benelux vult aan: “Met de chatbot kunnen we proefrit aanvragen, ook in tijden van COVID, sneller, makkelijker en effectiever afhandelen. Een belangrijke stap in de verdere automatisering van onze diensten” 

Om de journey van de klant verder te personaliseren zoekt en toont de chatbot direct de dichtstbijzijnde Jaguar dealers o.b.v. de ingevoerde postcode. De Jaguar dealer zorgt daarna voor de verdere opvolging van de aanvraag. Alle input uit de chatbot wordt tevens gebruikt voor het versturen van gepersonaliseerde (marketing) e-mails, indien de klant een opt-in heeft gegeven.

Bas de Kok, Head of Adeptiv Lab vult aan: “De verzamelde gegevens uit de chatbot worden gecentraliseerd in één database waardoor Jaguar het klantprofiel kan verrijken met als doel om in de toekomst via alle (digitale) kanalen een uitgebreide en consistente service te bieden aan haar klanten. Uiteraard een logische volgende stap waarover we momenteel in gesprek zijn!

40% meer Jaguar I-PACE proefrit aanvragen en opt-ins 

De chatbot heeft geresulteerd in een verhoging van 40% meer proefrit aanvragen voor de I-PACE sinds de activatie van de chatbot. Door de ingebouwde opt-in heeft Jaguar ook zijn e-mail database vergroot.

Adeptiv Lab is de innovatiehub van Adeptiv, waar ook de labels Yourzine, Searchresult en Kernel onder vallen. Het Lab kijkt hoe het middels disruptieve innovaties meerwaarde kan bieden voor de klanten van Adeptiv. 

Contactpersoon

Bas de Kok

Head of Adeptiv Lab

© 2021 | Adeptiv is ISO:9001 en ISO:27001 gecertificeerd.